Taula rodona “Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur”

Dins del programa de la setmana de la Róbotica Social

La robòtica va introduint-se en el nostre dia a dia amb múltiples aplicacions que ja han traspassat l’àmbit industrial per fer aportacions en els àmbits socials, de gestió intel.ligent de la ciutat i de suport a la dependència. D’aquí que fem la proposta de promoure la divulgació de la robòtica social, és a dir els robots destinats a millorar el benestar de les persones.

cartell datescelebrem la taula rodona “Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur”

el dia 28 de febrer al Cosmocaixa

Participants:

Sandra Álvaro
Jordi Ojeda – Doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona, Dirigeix un projecte de divulgació de la ciència emprant els còmics, la literatura de ciència ficció i el cinema fantàstic com instruments pedagògics (https://comiccienciatecnologia.blogspot.com/
Modera:
Mila Lozano – Directora Fundadora de Maeve Projects, Art & Business Connections i artista visual

 

“La intel·ligència artificial i els avanços en les ciències biològiques porta a situar-nos en un món Posthumà on convivim amb altres éssers intel·ligents i dotats d’agència, una convivència que planteja nous reptes socials i ètics”.

Diapositiva presentació Sandra Álvaro

Diapositiva presentació Sandra Álvaro

Després de la introducció de robots socials al cinema realitzada per Jordi Ojeda en que ens parlà de robots famosos com el Data de StarTerk i el David de IA vaig introduir algunes de les cuestions ètiques que emergeixen de la nostra relació amb aquests nous agents.

A la taula, d’esquerra a dreta:  Jordi Ojeda, Mila Lozano i Sandra Álvaro

A la taula, d’esquerra a dreta:
Jordi Ojeda, Mila Lozano i Sandra Álvaro

 

 

 

 

Podeu escoltar el debat aquí, facilitat per Jordi Ojeda

Permanent link to this article: https://enlaciutat.es/wordpress/?p=721