Exposició: ‘Art Postmedia Nous Formats i Comunicació’ a la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona

Art Postmedia: Nous Formats i Comunicació

Aquesta exposició mostra el programa realitzat per Sandra Alvaro per l’assignatura d’Art Contemporani del Grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona mitjançant una selecció dels treballs realitzats pels estudiants.

https://mirades.uab.cat/exposicions/exhibits/show/artcontemporani

L’assignatura d’Art Contemporani del grau de Comunicació Audiovisual introdueix l’alumnat en l’ecosistema de la creació contemporània, fent especial atenció a com aquest es desenvolupa en diàleg amb els nous avenços tecnològics i socials del seu temps. D’aquesta manera el programa de l’assignatura contempla els canvis socials, culturals i científic-tècnics que caracteritzen el món contemporani, per d’una banda: introduir els conceptes que han sorgit, en diferents camps de pensament, per donar-ne raó, des de el punt de vista del seu significat estètic i de l’aplicació que se’n fa a la creació artística. D’altra banda, per ensenyar els nous formats i estratègies artístiques que s’han desenvolupat des de les Avantguardes, així com la seva transformació a partir de la convergència tecnològica que es produeix a partir de l’accessibilitat als nous mitjans tecnològics i que definirà l’art Postmedia. Aquests conceptes i estratègies de creació s’introdueixen a partir de la seva apropiació artística en el tractament de temes que articulen la creació contemporània, tot reflectint les preocupacions de les noves generacions, com són: l’experiència i definició del subjecte confrontat a un món canviant i cada vegada més digitalitzat; la construcció i administració de l’entorn urbà i els afectes que aquest té sobre la vida dels individus; les crisis mediambientals que acompanyen la definició de l’Antropocè.

El que es mostra en aquesta exposició es una selecció dels treballs finals realitzats pels alumnes. Aquests treballs, més enllà de formar part del procés d’avaluació, suposen una part important de la metodologia docent. Son treballs en equip, en que es fomenta la col·laboració, el compromís en un objectiu comú i la capacitat dels alumnes per a la comunicació eficient cap a l’emergència d’una interdependència positiva. Aquest treball col·laboratiu permet als alumnes implicar-se i esdevenir part activa en una problemàtica actual del seu interès, aprofundint d’aquesta manera en els conceptes y pràctiques proposades al curs ‘mans al treball’ i mentre experimenten amb els formats i pràctiques proposats per desenvolupar la seva pròpia aportació

Llistat Obres

 • El Subjecte postmodern: Cos i identitat (breu introducció, descripció i links als treballs sobre aquest tema:
  • Manifest feminista per el s.XXI)
  • Under Argos Vigilance,
  • El tren del soroll
 • Estètica i pràctiques artístiques a l’entorn urbà (breu introducció, descripció i links als treballs d’aquest tema:
  • performArt
  • Color sobre gris
  • Arquitectura hostil
  •  L’odissea d’una dona qualsevol,
  • La ciutat connectada
 • Art i ciència en un món global: Antropocè i crisis climàtica (breu introducció, descripció i links als treballs d’aquest tema:
  • Alerta Plastificada

Crédits:

Comissària:

 • Sandra Álvaro Sánchez (Departament d’ Art i Musicologia – UAB)

Disseny i Muntatge de l’exposició virtual :

 • Sandra Álvaro Sánchez
 • Cristina Navarro Sánchez (Biblioteca d’Humanitats – UAB)

Textos i disseny de capçalera: Sandra Álvaro Sánchez

Imatges de les obres exposades: dels seus respectius autors

Permanent link to this article: https://enlaciutat.es/wordpress/?p=832